Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Külföldi hirdetéssel keresnek
  2007-12-14 12:55:45, péntek
 
   
  Mai apró: külföldi hirdetésekkel keres befektetőt a több-biztosítós rendszerhez a Gyurcsány-kormány
Nemzetközi roadshow-ba kezd a kormány
Neizer Anita 2007-12-13 19:11 Hírszerző

Úgy tűnik, hogy lesz befektetője a több-biztosítós egészségügyi rendszernek, információink szerint ugyanis már a "nagyok" is mozgolódnak. A kormány mindenesetre külföldi lapokban is hirdetne, hogy így toborozzon befektetőket.

Egyre valószínűbbnek tűnik, hogy megszavazzák december 17-én a több-biztosítós rendszert a koalíciós pártok. A keddi módosító szavazások után ugyanis az MSZP frakciója még egyszer összeült, hogy megvitassák az egészségbiztosítási reformot. A szocialista képviselők akkor egyhangúlag úgy döntöttek, hogy megszavazzák az egészségügyi rendszer átalakítását.

A kérdés persze továbbra is az, hogy beszállnak-e a befektetők, hiszen nélkülük tulajdonképpen nincs értelme a változásnak. Bár névvel egyik biztosító társaság sem nyilatkozott, de a Hírszerző körkérdéséből az derült ki, hogy igen vegyes a kép. Van, aki nagyon pozitívan látja helyzetet, és már az üzleti terven gondolkodik, de van, aki igen borúsan nyilatkozott lapunknak.

Ismeretlenek is jöhetnek

"Ha egy nagy multi beszáll, akkor maga után húzza a többit is, így biztos, hogy lesz befektető" - fogalmazott lapunknak egyik biztosítói forrásunk. Információink szerint egyébként az egyik "nagy" szinte biztos, hogy tulajdont akar szerezni az egyik egészségpénztárban, igaz a külföldi tulajdonos még nem bólintott rá. "Erősen gondolkodunk, de az üzleti tervet csak hónapok múlva tudjuk elküldeni a külföldi tulajdonosnak, a végső döntést pedig ő hozza" - mondta egyik informátorunk.

Kik ülnek a kisebbségi tulajdonosi székbe?

De elképzelhető az is, hogy olyan befektetők érdeklődnek majd az egészségpénztárak iránt, akik hazánkban még nem ismertek. A kormány ugyanis külföldön is népszerűsíteni akarja az egészségügyi befektetést, ezért különböző roadshow-kon fogják buzdítani a cégeket, hogy szálljanak be a magyar több-biztosítós rendszerbe. A tervek szerint, ha például Veres János külföldön részt vesz egy konferencián, akkor előadásában ki kell térnie az egészségügyi rendszer átalakítására is. Emellett pedig külföldi lapokban is hirdetni kíván a magyar kormány.

A potenciális befektetők szerint egyébként a kiegészítő biztosításokban van az üzlet. Mivel a létrejövő egészségbiztosítási pénztárak nem foglalkozhatnak kiegészítő biztosítással, csak ügynökként ajánlhatnak egy céget, ezért többen inkább utóbbi szerepet szánják maguknak. Ha megvalósul a rendszer, akkor pedig elvileg Dunát lehet majd rekeszteni a kiegészítő biztosítókkal, hiszen a jelenleg működő egészségpénztárak ezt a szerepet szánták maguknak. Információink szerint egyébként a "nagyok" is emiatt szállnának be, hiszen sok cégbirodalomnak biztosítója és egészségpénztára is van. Így egy cégcsoport két legyet üt egy csapásra.

Még mindig az állam az akadály

Arra a kérdésünkre, hogy mi a legfőbb akadálya a beszállásnak, egyöntetűen azt válaszolták a társaságok, hogy maga a törvény alapja, a vegyes tulajdonú rendszer. Mint egyikük hangoztatta, a multinacionális cégek nem szeretnek 49 százalékban tulajdonosok lenni.

Az SZDSZ-es vezetésű egészségügyi tárca szerint azonban elképzelhető, hogy a mostani egészségbiztosítási törvénytervezet csak az első lépés. "A mostani modell elvezethet odáig, amit a liberálisok kezdettől javasoltak, tehát hogy tisztán magántulajdonú biztosítók működjenek. (...) Ha egy jövőbeni kormány belátja, hogy az államnak nem feladata egymással versenyző cégekben szerepet vállalni, és a közvélemény is elégedett lesz az új rendszerrel, akkor talán könnyebben hozza meg azt a döntést, amit a jelenlegi kormány nem vállalt egy lépésben. Az állam szabályozó és ellenőrző szerepét azonban meg kell tartani" - mondta Horváth Ágnes egészségügyi miniszter a Beszélőnek adott interjújában.

Imázsromlás

A biztosítók szerint azonban több probléma is adódik az állam tulajdonosi szerepe mellett. Ez pedig a politikai kockázat. Számításaik szerint ugyanis 10-12 év lenne, mire befektetéseik megtérülnének. Bár ezek a társaságok hozzászoktak a hosszú távú befektetésekhez, de most három parlamenti ciklust kellene "túlélniük". Az általunk megkérdezett multinacionális cégek valóban félnek a politikai kockázattól, ám akad köztük olyan, aki meglehetősen optimista. Szerinte nem jelenthet gondot, ha egy kormányváltás után a Fidesz visszaállítaná az egybiztosítós rendszert. Mint mondta, akkor a nemzetközi bíróságon perelnék be milliárdokra a magyar államot.

Egy másik biztosítói forrásunk szerint azonban más eszközökkel is ellehetetleníthetik a magánbefektetőket. Példaként említette, hogy a szocialista módosítóknak köszönhetően harapófogóként szorítják majd a befektetőket. Egyrészt a menedzsmentjogok beszűkítése miatt, másrészt a fejkvóta és az ellátási csomag meghatározásában kisebb szerepet kapnak a befektetők.

Harmadik okként pedig azt is mondta egyikük, hogy a belépés valószínűleg nem tenne jót a cég imidzsének sem. "Ha ne adj Isten, valaki rossz ellátást kapott egy kórházban, vagy valaki belehal egy műtétbe, akkor nem az államot, hanem a magánbefektetőt fogják hibáztatni az emberek. És ha egyszer kikiáltják 'szemétnek', akkor se magánnyugdíjpénztári szerződést, se életbiztosítást nem fognak vele kötni" - hangsúlyozta.

Kapcsolódó cikkek
* Tulajdonosok pénz nélkül? Az egészségpénztárak túlélési forgatókönyve
* A kormánynak vagy a sztrájkolóknak van igaza? - Érvek és ellenérvek a Hírszerzőn
* "A magyar baloldal elárulása" - Gyurcsány utolsó manővere az egészségügyi törvény elfogadtatása?
* Döntött a koalíció a biztosítókról - de mi lesz hétfőn?
* Szili halasztana - a kormány kitart
* Nem kerül a parlament elé a Fidesz-KDNP egészségbiztosítási törvényjavaslata

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: törvényjavaslata, meghatározásában, egészségpénztára, menedzsmentjogok, életbiztosítást, multinacionális, biztosításokban, magánbefektetőt, törvénytervezet, cégbirodalomnak, befektetésekhez, foglalkozhatnak, valószínűbbnek, magántulajdonú, tulajdonképpen, harapófogóként, visszaállítaná, népszerűsíteni, sztrájkolóknak, informátorunk, kormányváltás, egybiztosítós, körkérdéséből, információink, megtérülnének, befektetéseik, tulajdonosnak, forgatókönyve, biztosítókról, biztosítással, biztosítókkal, hirdetésekkel, átalakítására, elfogadtatása, meglehetősen, egészségügyi, több-biztosítós rendszerhez, több-biztosítós egészségügyi, kormány mindenesetre, több-biztosítós rendszert, koalíciós pártok, keddi módosító, szocialista képviselők, egészségügyi rendszer, kérdés persze, üzleti terven, nagy multi, külföldi tulajdonos, üzleti tervet, külföldi tulajdonosnak, végső döntést, kisebbségi tulajdonosi, Neizer Anita, Veres János, Horváth Ágnes,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Maradék idő  Szép estét kedves látogatóimna...  Minden gyerek jó.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Idézetek a barátságról  Gaál Viktor gondolata  Facebookon kaptam  A Föld napja  Ébredj  Facebookon kaptam  Alvó cica  Facebookon kaptam  Naplemente  Az idő elsodorja létezésünk  Föld napja április 22  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 24  A keserű igazság  Facebookon kaptam  A végzet az  Facebookon kaptam  Az Európai Unió is foglalkozik...  Föld napja április 22  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Az udvariasság alapja: önismer...  A keserű igazság  Facebookon kaptam  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Becsüld meg azt amid van,...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Az idő elsodorja létezésünk  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Facebookon kaptam  Minden gyerek jó.  Mosolyogtál már ma?  Szép estét  Mosolyogtál már ma?  Esti kép  Facebookon kaptam  A fák lelke  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Ma  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Semmit ne higgy el  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Ahogy emelkedik a rezgés...  Mindenünk, amink van, amit sze...  Kellemes esti időtöltést  Az embernek a társa: hiányzik.  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Aki szeret, annak senki sem id...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Paul David Tripp Április 25  Beney Zsuzsa - Sirató  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Facebookon kaptam  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Szent György napi hiedelmek, s...  A Mester kezének érintése  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam Gizike bar...  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Paul David Tripp Április 26  Emberként automatikusan értéke...  Facebookon kaptam  A fák lelke  Gondolatok az életről és szere...  A boldogság ült a világvégén  Facebookon kaptam  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 25  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A könnyek összegyűjtése  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Ma a legtöbb civilizált ember ... 
Bejegyzés Címkék
több-biztosítós rendszerhez, több-biztosítós egészségügyi, kormány mindenesetre, több-biztosítós rendszert, koalíciós pártok, keddi módosító, szocialista képviselők, egészségügyi rendszer, kérdés persze, üzleti terven, nagy multi, külföldi tulajdonos, üzleti tervet, külföldi tulajdonosnak, végső döntést, kisebbségi tulajdonosi, egészségpénztárak iránt, kormány ugyanis, egészségügyi befektetést, magyar több-biztosítós, tervek szerint, magyar kormány, potenciális befektetők, kiegészítő biztosításokban, kiegészítő biztosítókkal, jelenleg működő, szerepet szánták, legfőbb akadálya, törvény alapja, vegyes tulajdonú, multinacionális cégek, első lépés, mostani modell, liberálisok kezdettől, jövőbeni kormány, jelenlegi kormány, állam szabályozó, biztosítók szerint, állam tulajdonosi, politikai kockázat, társaságok hozzászoktak, hosszú távú, általunk megkérdezett, politikai kockázattól, kormányváltás után, egybiztosítós rendszert, nemzetközi bíróságon, magyar államot, másik biztosítói, szocialista módosítóknak, menedzsmentjogok beszűkítése, ellátási csomag, belépés valószínűleg, magánbefektetőt fogják, egészségpénztárak túlélési, kormánynak vagy, magyar baloldal, egészségügyi törvény, kormány kitart, törvényjavaslata, meghatározásában, egészségpénztára, menedzsmentjogok, életbiztosítást, multinacionális, biztosításokban, magánbefektetőt, törvénytervezet, cégbirodalomnak, befektetésekhez, foglalkozhatnak, valószínűbbnek, magántulajdonú, tulajdonképpen, harapófogóként, visszaállítaná, népszerűsíteni, sztrájkolóknak, informátorunk, kormányváltás, egybiztosítós, körkérdéséből, információink, megtérülnének, befektetéseik, tulajdonosnak, forgatókönyve, biztosítókról, biztosítással, biztosítókkal, hirdetésekkel, átalakítására, elfogadtatása, meglehetősen, egészségügyi, átalakítását, tulajdonosok, megkérdezett, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1947
  • e Hét: 7455
  • e Hónap: 16059
  • e Év: 52000
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.